2013/05/15

tosi simppeli


Siis sitähän tämä huivi on. Simppeli ja helppo tehdä, mutta kivan näköinenkin. Lankana käytin Marks & Kattens Magnoliaa värit 565 ja 920, lankaa meni yhteensä 4 kerää eli 200g. Huomasin, että tuo Magnolia lanka on näemmä lopetettu eli eipä ihmekkään, kun oli niin edullista. Nämä langat ostin samalla reissulla, kun hain langat edelliseen baktukseeni Oulusta.


Langat odottivat muotoansa jonkin aikaa ja ehdin niistä aloittaa ties kuinka monta eri juttua, kunnes bongasin tämän mallin Ravelrysta, täältä. Huivin nimi on ihan oikeutetusti Terribly Simple ja tämä huivimalli on siitäkin kiva, että ihan hyvän kokoinen huivi syntyy hiukan vähemmälläkin lankamäärällä.


Ohjeessa huivi neuvotaan neulomaan aina oikein molemmilla puolin, mutta koska minulla oli käytössä kaksi väriä ja halusin neuloa kapeaa raitaa, päätin, että neulon oikealla oikein ja nurjalla nurin. Näin neuloessa huivi saa tietenkin selkeästi oikean ja nurjan puolen ja samalla ongelman, että ulkoreuna lähtee valmiissa huivissa rullaantumaan. Sen ongelman selätin edellisestä huivistakin tutulla 'langaskierto, 2oikein yhteen' kerroksella. Nyt ei rullaa, muut kuin huivin päät. :)


Huivi syntyi todella nopeasti iltaneulomisena tv:n ääressä. Hiukan epämääräiseltä neulomus näytti puikoilla, mutta viimeistelyn eli kastelun ja pingotuksen jälkeen, se sai jännän muotonsa.


Yritin kuvata huivia myös käytössä (siis se on päässyt jo ulkoilemaankin!), mutta eihän niitä kuvia oikeasti voi julkaista, kun yksin on yrittänyt niitä kuvia räpsiä. No, huiville tuli kuitenkin sen verran mittaa, että se näyttää kivalle kaulassakin, ei vain henkarissa (tai tuossa Pikkujätkän alla).


Aiheen ulkopuoliset loppuhöpinät: Siis apua näitä kuvia. Minulla on ollut Sonyn Cyper-Shot (jonkintapainen pokkari) kamera jo ainakin 5vuotta ja vasta nyt (!!!!) huomasin, että siellähän on nappuloita, joilla voi säädellä eri juttuja. Aiemmin olen siis tyytynyt kuvaamaan vain automaattiasetuksilla tai makrolla. No, nyt kun huomasin, että noitahan voi säätääkkin, en onnistu enää ollenkaan tässä kuvaamisessa (kaikki kuvat ovat joko epätarkkoja tai erivärisiä tai yleensä molempia). Niin ja siis automaattisiin säätöihinhän ei voi enää muka palata, kun kerta hokasin, että asetuksia voi säätää itsekkin, just.

3 kommenttia:

Ellu kirjoitti...

Uu, minkä värinen! Nuo passaa tosi hyvin yhteen :) Mun langat net vielä oottelee tuolla laatikossa neuloosia...

Pomsikas kirjoitti...

Aikasten kiva, pitäisiköhän pölliä idea ;) Raidat on aina raikkaita, tykkään. Ja tuo pitempi malli... (tutkailee täällä jo kuumeisesti omia lankavarastojaan sillä silmällä)
tuliko siitä kamerasta sulle nyt niinku uus muffinssi? :D

emmi kirjoitti...

Ellu: no on hyvät värit, koska mullahan oli hyvä makutuomari mukana ostoksilla ;)

Pomsikas: tiiätkö, tästä huivista tulee mieleen sie! Onko ne nuo raidat vai väritys, en tiiä, mut sua tuo huutaa :)
Joo kamera on uus muffinssi, ehdottomasti. Pahoittelen, että te joudutte nyt kärsiin tästä eikä enää vain tuomo :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...