2010/08/01

Kesän ensimmäinen kakku

Koska syksy lähestyy kovaa kyytiä, tuli minulle kiire tehdä kesän ensimmäinen kakku (tai ehkä tämä on enemmän torttu kuin kakku, mutta joka tapauksessa). Mielestäni kesään kuuluu mansikkakakut ja kaikki marjaisat viritelmät. Joten torilla käydessäni ostin marjoja myös kakkua varten.

Ohjeen nappasin jälleen uudesta kirjastani: Makeaa ja suolaista puutarhasta. Tokihan minä tuttuun tapaan ohjetta muokkailin, mutta pääkohdat ovat ennallaan. Tässä kakussa on se hyvä puoli, että pohjan voi tehdä hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Eli jätetään ne kauppojen valmispohjat sinne kaupan hyllylle (vaikka kyllähän nekin ajaa asiansa joskus) ja tehdään pohja itse, koska tämä pohja on nopea ja helppo tehdä ja maistuu hyvälle.


Kesäkakku

Pohja
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
150 g huoneenlämpöistä margariinia
1 appelsiinin raastettu kuori
1 keskikokoisen appelsiinin mehu

Täyte
2,5 dl kasvirasvavalmistetta esim. Flora vispi
1 prk (200 g) ranskankermaa
n. 2 rkl sitruunamehua tai sitruslikööriä (esim. Cointreau)
1/2 dl sokeria

Päälle
vajaa 1/2 l mustikoita
vajaa litra mansikoita
vaahterasiirappia

Laita uuni lämpenemään 200c.
Mittaa kaikki pohjan aineet kulhoon ja sekoita taikinaksi käsin. Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa uunissa noin 5-10 minuuttia eli kunnes pohja on kypsä ja kauniin värinen.
Anna pohjan jäähtyä kunnolla ennen täyttämistä.
Vatkaa vispi vaahdoksi ja lisää joukkoon ranskankerma ja jatka vatkaamista vielä hetki. Mausta seos sitruunamehulla tai liköörillä ja sokerilla ja levitä se torttupohjalle. Viimeistele kakku mustikoilla, mansikoilla ja valuta päälle lopuksi hiukan vaahterasiirappia.

2 kommenttia:

Pomsikas kirjoitti...

Jos ei olisi niin pitkä matka, niin kipaisisin ihan heti sinne tätä herkkua maistelemaan. Kyllä marjat vaan on parhaita tuoreina :)

E. kirjoitti...

oi. ja. voi. o/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...